02 noiembrie 2014

INFORMARE

APEL LA DIALOG,


            La ultimele alegeri parlamentare, şi prin votul nostru, al militarilor rezervişti şi ale familiilor şi apropiaţilor noştri, atât în Timişoara , în Zona de Vest dar  şi în întreaga ţară, am trimis în Parlamentul României senatori şi deputaţi care s-au angajat că vor rezolva problemele noastre legitime .
            De atunci s-au modificat alianţe politice şi priorităţi legislative, dar parlamentarii au rămas cam aceeaşi. Timpul va trece şi peste doi ani vor fi din nou alegeri, şi atunci va veni timpul bilanţului pentru cele făcute dar şi pentru cele nefăcute. Problema noastră nu este însă a  aştepta momentul socotelilor, ci realizarea obiectivelor promise, în folosul ambelor părţi.
            Recunoaştem faptul că până acum unele lucruri s-au rezolvat , şi ca să fim corecţi trebuie să ne amintim că a fost evitată executarea silită pentru sumele pe care le-am primit, fără a le fi cerut, pentru o altă modalitate de calculare a grupelor de muncă ce nouă, în mod discriminatoriu, nu ni s-a mai aplicat. De asemenea, Legea 241, cu aplicare de la 1 octombrie 2013, ne-a scăpat de plata sumelor mai înainte amintite şi de cuantumul diminuat al pensiei calculată abuziv conform OuG 1/2011. Tot o realizare, deşi tardivă, este abrogarea interzicerii cumulului pensie-salariu.
            Din păcate, celelalte probleme, bine ştiute şi foarte grave, au rămas nerezolvate, şi despre modul CUM urmează a fi soluţionate şi CÂND nu ştim mare lucru.
            Doamnelor şi domnilor rezervişti, oricât am critica, pe drept, atât insituţiile prin care este condus statul, cât şi clasa politică, rezolvarea problemelor noastre nu se poate face decât în cadrul democratic al acestor instituţii şi prin intermediul clasei politice. Acesta este sistemul, poate prost, dar, vorba unui mare om politic britanic, altul mai bun nu se cunoaşte.
            În aceste condiţii noi, cei care încercăm să susţinem interesele militarilor în rezervă şi în retragere din Timişoara, cu mijloacele modeste pe care le avem la dispoziţie, considerăm că până la ora bilanţului, la alegerile din 2016, când vom aprecia activitatea fiecărui parlamentar şi a partidelor politice, atât prin prisma realizărilor cât şi prin cea a nerealizărilor propriilor noastre interese, este nevoie de a relua dialogul cu reprezentanţii  din Parlament pentru a le reaminti obligaţiile pe care şi le-au asumat, în condiţiile în care noi le-am respectat pe ale noastre, dovadă fiind însăşi prezenţa Domniilor Lor în forul legislativ al ţării.
            Dorim în acelaşi timp să ştim care este STADIUL proiectelor care ne intereseză, DE CE trenează atât de mult realizarea obiectivelor noastre, CINE şi DE CE se opune şi să stabilim CE este de făcut.
            Cu această ocazie încercăm să transmitem un semnal, prin care să reluăm invitaţia la dialog cu orice personalitate politică, atât de la nivelul administraţiei locale, cât şi din sfera parlamentară şi guvernamentală, în vederea susţinerii intereselor legitime ale militarilor în rezervă şi în retragere prin realizarea unui parteneriat real, solid şi corect, între această categorie socio-profesională şi acei reprezentanţi ai eşichierului politic care ni se vor dovedi loiali.
            Pentru rezolvarea problemelor noastre suntem deschişi cu oricine şi oricând pentru DIALOG  !

Col(r) Radu AROMÂNESEI