18 iunie 2013

COMUNICAT



RESTITUIRE PARŢIALĂ, NU “MAJORARE”

Astăzi, 18 iunie a.c., şi Camera Deputaţilor a votat în plen proiectul Legii reparatorii pentru rezervişti. În numele SCMD resping cu indignare cuvântul „majorare” utilizat de o parte a reprezentanţilor media, fapt ce denotă ori lipsă de informare, ori de profesionalism, ori rea voinţă.

În fapt, până la promulgarea viitoarei Legi a pensiilor militare de stat, al cărei proiect a fost trimis deja la Ministerul Muncii spre avizare, foştii pensionari militari „beneficiază” în continuare de statutul de asistat social şi de ajutoare sociale în baza legilor „Boc - Şeitan" şi "Anastase”, fiind în aceeaşi poziţie cu foştii membri C.A.P. Actuala Lege reparatorie votată în Parlament stopează, imediat dupa promulgare, noul val de reduceri prin decizii de revizuire aplicat rezerviştilor, cu maximă intensitate, de la 01 martie a.c., decizii însoţite de popriri retroactive (pe 30 de luni din urmă). În plus, legea stipulează că rezerviştii care au pierdut în cuantum faţă de decembrie 2010 se vor întoarce la nivelul pensiei militare de atunci, cu data de 01 octombrie a.c. ,fără afectarea bugetului actual. Aşadar, este vorba de restituirea unor drepturi anticonstituţional şi antieuropean răpite. Şi este o restituire parţială, deoarece în 2013 fiind şi trăind la valoarea leului din 2013, noi am solicitat şi ne-am declarat mulţumiţi cu întoarcerea noastră la cuantumurile din 2010.

În această situaţie, anunţ, în numele CD al SCMD, că anulăm manifestările preconizate de noi pentru săptămânile următoare, manifestări care aveau drept unic scop provocarea unui dialog punctual cu liderii USL, dată fiind gravitatea situaţiei (noul val de tăieri de cuantumuri şi executarea silită retroactiv, pe 30 de luni).

Sunt autorizat totodată să transmit mulţumiri în numele tuturor camarazilor, domnilor deputaţi şi senatori care au înţeles corect situaţia şi au acţionat reparatoriu prin vot şi, în primul rând, demnitarilor care, analizând şi justeţea cererilor noastre şi posibilităţile financiare actuale, au facut posibilă această reparaţie: domnii Victor Ponta – premier, Gabriel Oprea – vice-primministru (al cărui sprijin în acest proiect a fost, prin declaraţiile din Guvern şi Senat, hotărător), Mircea Duşa – ministrul Apărării (care şi-a asumat public responsabilitatea în ceea ce priveşte soluţia financiară), Radu Stroe – ministru de Interne, Vasile Costea – ministru secretar de stat la Apărare (a cărui prestaţie la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, a fost ireproşabilă) şi preşedinţii comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor.

Din acest moment, eforturile şi acţiunile SCMD se vor îndrepta punctual spre următoarele obiective:

1.     Promulgarea Legii reparatorii (PLX 164/2012) de către Preşedintele României;

2.     Promulgarea iniţiativei legislative PLX 109/2012, strâns legată de precedenta lege şi care restituie tuturor pensionarilor din România, fie militari fie civili, dreptul la muncă, abuziv limitat prin Legea 329/2009;

3.     Promovarea Legii pensiilor militare de stat, care ne restituie inegral nu numai dreptul ci şi demnitatea şi onoarea militară.


Încă odată mulţumiri celor care ne-au sprijinit, dovedind că merită sprijinul nostru, felicitări tuturor camarazilor şi respectoasa rugăminte adresată reprezentanţilor media mai puţin experimentaţi, de a-şi alege cu probitate cuvintele: ...DREPTATE sau REPARAŢIE, NU – „MAJORARE”!


Honor et Patria! Vae victis !

 Preşedintele SCMD
             Col. (r) dr. Mircea DOGARU