18 decembrie 2014

Pamflet (un fel de...)



Motto: L’etat c’est moi !
Ludovi al XIV-lea, rege al Franţei
1643-1715

Am reuşit...

 

-  partea a IV-a -

(pentru cine vrea sau are timp să citească)


      La toate aceste mari realizări punctuale relatate până acum, mai trebuie să adăugăm şi enormul interes care se înregistreză în rândul tuturor militarilor în rezervă şi în retragere, atunci când urmăresc apariţia la o televiziune privată a liderilor noştri. Aceştia, abordând subiecte de maximă preocupare pentru noi, ca de exemplu cel referitor la  Loteria naţională, ne fac să uităm de toate necazurile în situaţia în care am putea fi câştigătorii Marelui premiu.
      De asemenea, suntem în permanenţă încurajaţi prin anunţarea iminentei discutări şi aprobări în Parlament a mult aşteptatei Legi a pensiilor militare de stat, eveniment care încă nu a avut loc, şi asta numai din cauza politicienilor care nu urmăresc cu atenţie activitatea conducerii SCMD şi în felul acesta habar nu au ce trebuie făcut pentru binele militarilor, al patriei şi al lumii.
      O mare greşeală a celor care sunt chemaţi să gestioneze treburile  ţării este şi faptul că nu  iau în seamă insistenţa cu care se susţine, în cadrul SCMD, ocuparea postului de ministru al muncii de către cel mai capabil candidat, mare cunoscător  al intereselor militarilor, dar pe care , din păcate, se pare că domnii guvernanţi îl privesc, în inconştienţa lor, doar ca pe o pasăre călătoare în treburile politice.
      Oricum, în anul care a trecut, trebuie să menţionăm puternicul sprijin pe care aliaţii noştri din cadrul societăţii civile, „câtă frunză, câtă iarbă”, ni l-au acordat cu o îndârjire nemaivăzută în spaţiul carpato- danubiano-pontic. A fost atât de „nemaivăzută”, că nu au sesizat-o nici guvernanţii, nici parlamentarii, nici măcar militarii în rezervă şi în retragere ! Cu toate acestea, nu putem să negăm faptul că în acest an s-a abrogat acea prevedere din lege prin care se interzicea cumulul pensiei cu salariu, prevedere care de fapt a reprezentat, în 2009, motivul pentru care s-a înfiinţat SCMD. Să sperăm că nu a rămas singurul motiv !
      Fiind acestea numai o parte din realizări, suntem ferm convinşi că ne aşteaptă noi şi noi succese, inclusiv depăşirea datei de 10 mai 2015, deoarece potrivit prevederilor art. 221/2 din Legea 62/10.05.2011, „verificarea menţinerii condiţiilor de reprezentativitate se face din 4 în 4 ani”. Iar în condiţiile legii ştim cu toţii cât este de reprezentativ SCMD...
      Până atunci, bucurându-ne de abilităţile excelente ale celor care ne conduc, de leadership-ul  performant dovedit prin prisma marilor reuşite din ultimul an, de creşterea continuă a forţei organizaţiei, direct proporţională cu descreşterea numărului de membri, mândri de noi înşine, putem să adresăm tradiţionala urare

LA MULŢI ANI SCMD, ţine-o tot aşa ?

SFÂRŞIT


Col(r) Radu AROMÂNESEI