29 iunie 2010

COMUNICAT PRIVIND LUCRARILE DELEGATIILOR SCMD LA ALBA IULIA

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Comitetul Director
Adresa: Bucuresti, str. Bogota, nr.6, Sector 1, cod postal 013642,
E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de Site: http://sindicatulcmd.blogspot.com Telefon fix : 0216683467, Mobil : 0725562223, Fax : 0318177371

Nr. 30/28.06.2010


COMUNICAT PRIVIND LUCRARILE DELEGATIILOR SCMD LA ALBA IULIA
- 26.06.2010 -

Sambata, 26.06.2010, la Alba Iulia, Comitetul Director al SCMD a convocat o adunare extraordinara a membrilor fondatori ai SCMD si ai reprezentantilor filialelor din Bucuresti si din tara ale sindicatului. Au fost prezenti 63 de delegati.

Scopul adunarii l-a constituit clarificarea unor aspecte organizatorice, discutarea proiectului de Regulament de Organizare si Functionare a SCMD (ROF), prezentarea stadiului actiunilor SCMD in derulare, stabilirea strategiei SCMD pentru perioada imediat urmatoare, considerata decisiva pentru existenta statului si a natiunii romane.

Reafirmam din nou si o vom face si in continuare, cu ocazia fiecarui comunicat, in scopul clarificarii, ca numarul minim legal pentru intemeierea unei filiale este de 15 membri si ca filialele se organizeaza deocamdata pe localitati, urmand ca ulterioara lor grupare sa afirme ideea de unitate national statala in conditiile proiectatei regionalizari sau federalizari a Romaniei. De asemenea, reafirmam ca NIMENI, NICI O PERSOANA DIN CONDUCEREA SCMD, adica din Comitetul Director si din Birourile Operative ale filialelor, nu este si nu va fi retribuita pentru activitatea depusa in folosul SCMD.

Achizitiile si decontarile de cheltuieli se vor face in continuare in conditiile si in limitele anuntate de catre vicepresedintele trezorier. In ceea ce priveste Comisia de Cenzori, aceasta va fi stabilita anual din membri ai filialelor din afara capitalei. Presedintele actualei Comisii de Cenzori este col. (r) Swider Paul, presedintele Filialei Calarasi.

Tot in scopul clarificarii membrilor si viitorilor membri ai SCMD, date fiind incercarile de subminare si manipulare de tip stalinist stahanovist intreprinse prin circulare si propaganda in teritoriu de catre d-nii generali (r) Vasile Adomnichi (MAI) si Mihai Iliescu (MApN), presedintele ANCMRR din MAI, respectiv MApN, reafirmam ca, legal, nu este nici un impediment ca o persoana sa faca parte din oricate ONG-uri (tip ANCMRR) doreste, dar si din SCMD. Nu vom lua nici o masura impotriva denigratorilor nostri, nici chiar a Dl. gl. (r) Lungu de la Oradea, asteptand ca “racolatorii” nostri de serviciu, adica d-nii Basescu Traian, Boc Emil si compania, sa-i trezeasca la realitate prin masurile lor irationale si antinationale.

De asemenea, reafirmam ca nu exista nici un impediment ca un membru de sindicat sa faca parte din vreun partid politic, dimpotriva. Ne mandrim ca avem in sindicat membri ai tuturor partidelor, chiar si in recent constituita formatiune UNPR (la Arad, Drobeta Turnu Severin, Craiova, etc). Departe de a-i critica, ii felicitam pe acei membri de sindicat care s-au inscris si au functii de conducere in UNPR, un partid, nu-i asa, de mare viitor, care beneficiaza de competenta unor generali de exceptie ca d-nii Oprea, Iordanescu si Ontanu, dar si de experienta unor oameni de afaceri de mare probitate, ca d-nii Culita Tarata, Miki Spaga si fostul sindicalist Marian Sarbu! Ca nu am inteles de ce domniile lor au votat in Parlament de 5 ori impotriva intereselor militarilor in rezerva si in retragere si care le sunt solutiile pentru promisa aparare a onoarei si a drepturilor noastre legitime, este exclusiv vina noastra!... Ne pastram asadar increderea in promisiunile d-lui gl. Gabriel Oprea, sperand ca si le va onora pe toate, incepand cu aceea privind demisia.

In ceea ce priveste viitoarele departamente ale SCMD, s-a lamurit ca acestea nu vor fi structuri organizatorice, ci simple colective de lucru, constituite in functie de necesitati, pe specialitati.

La Alba Iulia s-a prezentat stadiul celor trei procese intentate de SCMD Guvernului, d-lor Seitan si Boc, al Proiectului de Lege privind abrogarea art. 17-26 din Legea nr. 329/2009 si reparatiile necesare, situatia memoriilor inaintate Secretarului general al NATO, comisiilor de specialitate de la Bruxelles si Strasbourg si textul memoriului prin care 22 de sindicate si ONG-uri independente din Romania, intre care si SCMD, solicita d-lui Jonathan Fall, director general al Comisiei pentru justitie, libertate si securitate al UE, insituirea unei comisii de ancheta pentru verificarea modului in care sunt respectate drepturile fundamentale ale omului in Romania.

Referitor la decizia aberanta a Curtii Constitutionale prin care pensia este considerata un drept castigat si proprietate inviolabila doar pentru cei pensionati pe Legea 19, iar ca pensii ocupationale sunt luate in calcul doar cele ale magistratilor desi nu numai categoriile de magistrati sunt prevazute in Constitutie, ci si strcturile militare, s-a decis:
Elaborarea unui amendament care, asumat de grupuri parlamentare, sa excluda si militarii pensionari de la aceasta noua batjocura si incalcare a legii, fapt deja realizat de catre grupul de juristi al Secretarului general al SCMD, in cursul zilei de luni, 28.06.2010;
Continuarea presiunilor asupra domnilor deputati si senatori (actiune in care s-au evidentiat pana acum prin rezultate deosebite filialele Satu Mare, Bacau, Botosani, Slatina, Craiova si Pitesti) pentru a intelege ca structurile militare, avand contracte si conditii cu totul speciale, sunt singurele in fapt care pretutindeni in lume si pana acum si in Romania, beneficiaza prin traditie de legi ocupationale separate;
Declansarea in caz de esec in Parlament a trei procese pentru respingerea “recalcularii” pe baza a ceea ce nu a existat, si afirmarea dreptului legitim al militarilor la legi ocupationale separate.

Tinand cont de existenta a peste 23 000 de petitii nerezolvate pana la aceasta data privind dobandirea cuantumului legitimat prin lege al pensiei, s-a luat hotararea utilizarii experientei dl. Cdor (r) Chirica Aurelian, presedintele Filialei 1 Focsani si deschiderea actiunii in justitie pe Legea 90, pentru redobandirea reparatiilor legitime, pe ultimii 3 ani pentru acei membri ai SCMD care sunt sistematic pagubiti. Ii rugam pe presedintii de filiale in acest sens sa intocmeasca o evidenta a acestor cazuri cu datele necesare actiunii in justitie pentru fiecare membru de sindicat in cauza. Procesul va fi deschis de sindicat in numele tuturor membrilor pagubiti.

De asemenea s-a apelat la juristii si ofiterii medici din SCMD pentru gasirea unor solutii in vederea atacarii in justie a Legii coplatii si obligarii militarilor la contributii pentru sanatate, in conditiile in care intreaga noastra legislatie a prevazut si prevede asistenta medicala gratuita.

Analizand rezultatele actiunilor sindicale din perioada 15 mai - 25 iunie a.c., adunarea a cazut de acord asupra propunerilor inaintate de presedinte privind strategia si tactica de adoptat in a 2-a parte a anului impotriva adversarilor identificati ca fiind vinovati de dezastrul economic, politic si moral al tarii:
Marii asasini economici transnationali;
Complicii din interior, adica grupurile si mediile de afaceri transpartinice;
Actualul Guvern al Romaniei;
Presedintele Romaniei.

Ample discutii au avut loc pe tema proiectului de ROF, stabilindu-se principiile si etapele definitivarii lui pana la intrunirea Consiliului National al Reprezentantilor. ROF-ul va trebui sa constituie peste 4 ani baza imbunatatirii Statutului SCMD, cu ocazia alegerilor generale.

Marele castig al intalnirii a constat, pe langa mai buna cunoastere reciproca si intarirea increderii reciproce in reafirmarea obiectivului major al luptei SCMD – apararea drepturilor, onoarei, demnitatii militarilor, ca reper al societatii civile si coloanei vertebrale a existentei statale si nationale romanesti si in raspunsul edificator la intrebarea “cat de departe suntem dispusi sa mergem”: pana la capat si impotriva oricui, pentru ca deasupra noastra se afla doar Dumnezeu si Tara, adica natiunea romana.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU