15 iunie 2010

PROTEST - APEL

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
FILIALA 1 TIMIŞOARA
Timişoara , str. Popa Şapcă nr……
E-mail: eagle2tm@yahoo.com Site : http://sindicatulcmd.blogspot.com
marianc10@yaoo.com mobil : 074603266 Telefon Fix :

Nr. 10 din 14 .06.2010

PROTEST - APEL

Doamnelor/Domnilor Senatori şi Deputaţi,


Sindicatul cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere - Filiala 1 Timişoara, constituit din cadre militare care au activat în sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională protestează ferm faţă de măsurile de austeritate neconstituţionale şi inumane stabilite de preşedintele Traian Băsescu şi promovate, cu o slugărnicie fără margini, de Guvernul Boc prin cele două legi pentru care acesta şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului. Protestul nostru, ca de altfel al tuturor categoriilor sociale din Romania care vor fi afectate de aceste măsuri, se întemeiază pe următoarele argumente:
a). atât Proiectul de lege privind unele măsuri necesare de restabilire a echilibrului bugetar cât şi Proiectul de lege privind unele măsuri în domeniul pensiilor pentru care Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului sunt neconstituţionale în sensul că prin ambele acte normative se încalcă prevederile art. 15 alin. (2) (“ Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.”) şi ale art. 44 (privind dreptul la proprietate privată) din Constituţie;
b). reducerea cu 25% a salariilor din sectorul bugetar şi cu 15% a pensiilor, ajutorului de şomaj, indemnizaţiilor şi a altor ajutoare sociale reprezintă o sentinţă de condamnare la moarte prin înfometare, privare de medicamente, imbrăcăminte, căldură şi alte elemente de strict necesitate a peste 15 milioane de oameni din această ţară;
c). atât preşedintele Traian Băsescu în calitatea sa de garant al respectării Constituţiei cât şi Guvernul Boc, ca exponent al puterii executive aveau obligaţia să ia toate măsurile pentru dezvoltarea economică a ţării şi pentru o protecţie socială care să asigure cetăţenilor României un nivel de trai decent;
d). punerea în aplicare a celor două legi va avea consecinţe nefaste pentru România şi poporul român (a bunicilor, părinţilor, fraţilor , copiilor, rudelor şi prietenilor noştri şi ai dumneavoastră ): infometare, frig, pierderea locuinţei pentru cei care nu vor mai putea returna datoriile către bănci, scăderea drastică a consumului şi implicit a producţiei, creşterea şomajului, degradarea vieţii economic-sociale etc.
Protestăm de asemenea împotriva afirmaţiilor preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc potrivit cărora măsurile de reducere cu 25% a salariilor şi cu 15% a pensiilor, ajutorului de şomaj, indemnizaţiilor şi a altor ajutoare sociale reprezintă cea mai bună soluţie pentru scoaterea ţării din criză. Noi considerăm că oricare altă măsură prin care să nu se atenteze la viaţa a milioane de pensionari şi salariaţi cu venituri mici ar fi fost mult mai bună decât cea propusă de preşedinte şi de actualul Guvern.
Doamnelor/Domnilor Senatori şi Deputaţi,
Odată cu dorinţa de a vă aduce la cunoştinţă protestul nostru, în calitatea noastră de foşti slujitori ai patriei sub drapel precum şi de actuali locuitori ai judeţului Timiş care v-am acordat votul în 2008 şi v-am trimis în Parlament pentru a ne apăra interesele vrem să stim, în acelaşi timp, care este poziţia dumneavoastră faţa de aberantele măsuri de austeritate, la care preşedintele şi Guvernul s-au angajat faţă de FMI, fără consultarea celor care vor suporta efectele lor, cât şi faţă de anticonstituţionala lege a sistemului unitar de pensii publice aflată în dezbaterea Camerei deputaţilor, precum şi faţă de proiectul legii care va anula efectele Legii 329/2009, privind cumulul pensiilor cu salariul, aflată de asemenea, în dezbatere în Camera Deputaţilor.
Dorim totodată să vă informăm că noi, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate - Filiala 1 Timişoara suntem împotriva tuturor, acestor măsuri de austeritate, întrucât prin reducerea salariilordar mai ales a pensiilor, se execută un act samavolnic de furt din proprietatea noastră care este pensia, dobândită prin truda unei activităţi de peste 35 de ani în slujba apărării naţionale, ordinii publice şi siguraţei naţionale.
Vrem să ştim de asemenea, care este votul pe care îl veţi acorda mâine, 15 iunie 2010, moţiuni de cenzură intitulată “Opriti genocidul social!”. Dacă nu v-aţi hotărât încă să votaţi moţiunea şi mai aveţi în conştiinţa dumneavoastră o fărâmă de responsabilitate faţă de soarta a milioane de pensionri, a salariaţilor de la bugetul de stat, a copiilor acestora atunci mergeţi mâine, 15 iunie 2010 în Parlamentul României şi votaţi cu fruntea sus moţiunea de cenzură intitulată “Opriti genocidul social!”.
În speranţa că scrisoarea noastră “protest –apel” a avut un efect pozitiv asupra conşiinţei dumneavoastră vă asigurăm doamnă/domnule senator/deputat de expresia sentimentelor noastre de respect şi aleasă cosideraţie.

Aşa să ne ajute DUMNEZEU!


Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate
Filialiala 1 Timişoara
Col(r) dr. Marian Constantin