12 iunie 2011

RECALCULAREA PENSIEI ......

Pentru cei ce doresc sa adauge la pensie si perioadele de stagiu de dupa inscrierea la pensie va rog sa parcurgeti urmatorii pasi :
1. Se cere la Casa de pensii (mun. Buc sau judeteana) "Adeverinta privind datele necesare determinarii stagiului de cotizare si a punctajului mediu, in vederea stabilirii pensiei pentru asiguratul..." se da pe loc contra unei taxe unice de 15 lei, cel putin asa este la Mun. Buc. si la Jud. Ilfov (pentru adeverinte de la mai multe case se prezinta chitanta platita la una singura) si a unei copii a CI/BI.
2. Se face o copie, iar originalele (originalul) se trimit(e) la structurile de pensii (M.Ap.N.; M.A.I., S.R.I....) impreuna cu o cerere, copii CI/BI, talon pensie...


"...cadrele militare care au lucrat în sistemul public, dupa trecerea în rezerva, pot solicita recalcularea pensiei, chiar daca nu au împlinit vârsta standard de pensionare, prevazuta de Legea nr. 263/2010.." - deci toate cadrele militare pensionate in conditiile fostei legi (164/2001) pot solicita recalcularea!
Pensia recalculata se acorda cu data de 01 a lunii urmatoare in care a fost inregistrata cererea la structurile de pensii !
Grabiti-va si .....
SUCCES !
Vedeti si postarile de pe PLANO10.
Biroul Operativ