03 aprilie 2015

CONTROVERSEVOM VEDEA...

PRECIZĂRI


Cu privire la Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat- În atenţia tuturor celor interesaţi -


Doamnelor şi domnilor,
Deoarece, în ultimele zile, au apărut pe bloguri tot felul de aberaţii aruncate, în scopul autobăgării în seamă, la adăpostul anonimatului, de tot felul de “bufniţe” şi alte păsări de pradă, oripilate de ideea că Legea Pensiilor Militare de Stat chiar apare, punând capăt haosului benefic pentru unii, se cuvin făcute unele precizări.
Nu există unul două, nouă sau mai multe proiecte, ci UNUL SINGUR. Un Proiect care nu este nici “al lui Duşa”, nici “al lui Dogaru”, cum nu a fost nici “al lui DobriŢoiu”.
Este Proiectul menit să înlăture haosul legislativ instaurat, în ceea ce ne priveşte, de regimul Băsescu-Boc, la care au lucrat împreună reprezentanţii activilor din sistem şi ai rezerviştilor, în cursul anului 2012.
Este Proiectul de care a răspuns, din ordinul premierului, domnul ministru Duşa, în 2013.
Este Proiectul abandonat la începutul lui 2014 şi reluat, ca urmare a tratativelor cu SCMD, în august 2014, cu promisiunea că va face parte din seria legilor reparatorii, intrate în dezbaterea parlamentară, în perioada 03 septembrie – 07 octombrie 2014, sub responsabilitatea preşedintelui de Comisie senatorială, ulterior ministru, dl. Liviu POP.
Este Proiectul abandonat la 01 octombrie 2014, când, în perspectiva alegerilor, senatorii au fost trimişi în concediu, fapt ce a atras acţiunea de pichetare a sediului central al PSD, de către SCMD, în timpul campaniei electorale.
Este Proiectul pe care, în aceste împrejurari, dl. ministru Duşa, la solicitarea unor generali, l-a retras de la Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor spre consultare.
Este Proiectul pe care şi l-a asumat dl. viceprim-ministru, gl.(r) dr. Gabriel Oprea care, la data de 13 ianuarie 2015, a convocat la Guvern miniştrii şi secretarii de stat de resort, precum şi şefii direcţiilor de specialitate din toate structurile sistemului şi preşedinţii sindicatelor. Comisia constituită atunci, având drept misiune eliminarea tuturor discriminărilor, a elaborat forma actuală a Proiectului asupra căreia toată lumea a căzut de acord la 12 februarie a.c., asumându-şi-o prin semnatură.
În două zile, cu toate semnăturile necesare, Proiectul trebuia trimis de la Guvern Comisiei de Muncă a Camerei Deputaţilor, spre înregistrare.
Întrucăt au trecut peste 30 de zile şi evenimentul nu s-a produs, ba, mai mult, preşedintele Comisiei de Muncă a Camerei Deputaţilor a fost schimbat, de teama unei noi amânări a dezbaterii legislative, a reacţionat singura persoană din comisie, care nu se subordonează cuiva, nici pe linie administrativă, nici pe linie politică, preşedintele SCMD. În numele SCMD şi al tuturor rezerviştilor, acesta a transmis un apel, având în anexă Proiectul, către toţi deputaţii şi senatorii, indiferent de culoare politicţ, să ăi-l asume ca iniţiativă. Au răspuns pozitiv preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei pentru Egalitate de Şanse din Camera decizională, deputaţii Ştefan Petru Dalca şi, respectiv, dna. Liliana Mincă. Aceştia au strâns semnături la Camera Deputaţilor, în timp ce la Senat, s-a ocupat, nemijlocit, şeful Grupului parlamentar PC-PLR, dl. senator Dumitru Pelican. Pentru neştiutori, domnia sa este şi şeful doamnei senator Cristiana Anghel, care a avut şi domnia sa mai multe intervenţii în plen, în favoarea noastră.
Proiectul a fost înregistrat la Camera Depuţatilor cu nr. 313/28.03.2015, trimis la Consiliul Legislativ, care  l-a trimis la Senat, intrând în procedură de vot.
Acţiunea preşedintelui SCMD nu a făcut decât să impulsioneze asumarea Proiectului şi intrarea în procedura de urgenţă, prin scurtarea timpului din punct de vedere procedural.
Luând notă de această realitate, vă las pe dvs. să trageţi concluziile necesare pe tema acţiunilor persoanelor care bat câmpii şi se agită inutil, autobăgându-se în seamă, post factum, dându-vă şi propunându-vâ, de circa o lună de zile, cele mai bizare informaţii şi iniţiative legate de Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat.
Să dea Dumnezeu ca Sărbătorile Pascale să fie fericite pentru toată lumea şi, în mod deosebit, fericite pentru rezervişti!

Honor et Patria! Vae Victis!

Preşedintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU