01 martie 2013

Informare

Parlamentarii liberali din Timişoara susţin obiectivele rezerviştilor

     În data de 1 martie la Timişoara, la sediul organizaţiei teritoriale PNL Timiş, s-a desfăşurat o întâlnire între reprezentanţii filialei SCMD şi parlamentarii PNL din municipiu.Acţiunea a fost determinată de dezamăgirea produsă de actualii guvernanţi, faţă de modul cum înţeleg să (nu) repecte obligaţiile asumate prin acordul de colaborare dintre cele două părţi încheiat încă din perioada preelectorală, precum şi de hotărârea AGF din 26 februarie,adoptată  în condiţiile ostilităţii manifestate în ultimul timp de unii reprezentanţi de seamă ai Puterii.
  Pe timpul discuţiilor, rezerviştii au solicitat parlamentarilor să insiste în faţa conducerii centrale a PNL pentru a acorda un sprijin politic viguros demersurilor făcute de preşedintele Comisiei de Apărare din Senatul României, domnul Gl.lt.(r) Dobriţoiu, în scopul îndeplinirii obiectivelor SCMD.
   Reprezentanţii militarilor în rezervă din Timişoara au subliniat , în luările lor de cuvânt, necesitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă solicitate pe timpul campaniei electorale, precum şi a noii legi a pensiilor militare de stat, în condiţiile menţinerii în plată a pensiilor majorate pe baze corecte, ca drept legal dobândit.

   Prezentăm în continuare un articol apărut pe această temă în pesa locală.

Preşedintele Filialei 1 Timişoara a SCMD
Col(r) Radu AROMÂNESEI



Militarii cer modificarea Legii Pensiilor adoptată în perioada guvernării PDL

 

Au susținut USL-ul în campanie, iar acum își cer drepturile, în baza protocolului încheiat. Este vorba despre membrii Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere,care le-au reamintit parlamentarilor USL de promisiunile făcute în perioada campaniei electorale. La întâlnirea care a avut loc la sediul PNL au participat trei parlamentari liberali: senatorul Petru Ehegartner, deputatul Horia Cristian și senatorul Ben Oni Ardelean. Militarii cer modificarea Legii Pensiilor adoptată în perioada guvernării PDL.
“Aceste măsuri luate de către guvernarea Boc sunt incorecte. Ne-au prejudiciat pe o bună parte din noi, deși în urma recalculării la un procent de 80% le-au crescut pensiile, dar la 20%, cei care au ieșit înainte de termen după ordonanță pensiile au scăzut în mod dramatic și nu este corect pentru că acești oameni nu au ieșit de bună voie, și-au făcut datoria în special pentru țară în așa fel încât să poată să intre în NATO. În urma recalculării pensiilor, pensiile acestora au scăzut dramatic, dar în același timp a fost emisă și o lege prin care li se interzice să lucreze, să cumuleze pensia cu salariul de la stat, ceea ce este o mare nedreptate. Este o problemă care îi frământă pe mulți oameni care au făcut fel de fel de împrumuturi, și-au amanetat pensiile și acum n-au de unde să le dea înapoi, riscă să fie vândute la licitație case. Am constatat că pe măsură ce trece timpul se pare că se uită de promisiuni și este necesar să le aducem aminte parlamentarilor că noi existăm și ținem foarte mult să îndeplinească toate clauzele protocolului”, a declarat colonelul în retragere Ioan Oros.


La rândul lor, liberalii spun că cererile vor fi respectate, însă fără a avansa un termen clar.
“Am promis în campanie, în campaniile domniile lor fiind niște parteneri loiali și au participat în campania de susținere a candidaților USL, văzând prin aceasta și având un acord semnat pentru promovarea unor puncte de vedere pe care domniile lor în urma acestor concedieri doresc și au nevoie de susținere în parlament pentru realizarea unor reparații necesare în urma unor aplicări a acestor repetate recalculări din care a rezultat unele anomalii de neacceptat. Discuția a fost propusă și a avut ca obiect evaluarea stării și situației acesto demersuri pe care sindicatul le-a făcut și în ce măsură candidații USL, în speță PNL concretizează acest protocol. Aceleași propuneri pe care le cunoaștem dinainte de alegeri și până la rezolvarea lor sigur că vom fi alături de militari”, a declarat senatorul liberal Petru Ehegartner.

“În cazul în care lucrurile vor stagna, cu toată păprerea de rău vomt rece la măsuri de protest pe care le vom găsi de cuviință în așa fel încât să exercităm presiunile legale de care putem beneficia și care le vom considera oportune la acel moment”, ne-a explicat colonelul în retragere Ioan Oros.